kontakt@boosbeton.rs 063 250 082 Obavezna najava pre dolaska

Betonske žardinjere

Betonske žardinjere doprinose lepšem i uređenijem izgledu bašte, dvorišta, terase. Mogu se lako uskladiti sa ostalim elementima u okruženju, kao što su kameni putevi, drvene ograde ili metalni ukrasi. Za postizanje skladnog i estetski prijatnog prostora, mogu se postaviti kao centralni deo bašte ili duž staza i terasa.

Raznovrsnost veličina i oblika

Betonske žardinjere se prave u različitim oblicima, počev od standardnih kvadratnih ili pravougaonih, do modernih stilizovanih oblika. Mogu imati i različite teksture – glatke ili brušene i na taj način dodatno doprineti estetici eksterijera. Takođe, mogu se farbati i time stalno dobijati novi izgled.

Zaštita biljaka i bašte

Bijke posađene u betonske žardinjere zaštićene su od invazije korova. Takođe, ukoliko je sama biljka invazivna vrsta, sađenje u žardinjeru umesto direktno u baštu sprečiće njeno nekontrolisano širenje.

Dugotrajnost i stabilnost

Budući da su izgrađene od kvalitetnog betona, ovakve žardinjere će dugo krasiti dvorište, baštu ili terasu, a takođe štititi biljke, žbunje, drveće posađene u njih. Održavanje je jednostavno, ukoliko se ukaže potreba potrebno ih je prebrisati ili oprati od prašine i prljavštine.